EGNET TØJ TIL BØRN.

Under vorden.

————–

Spædbørn er meget modtagelig for indtryk af kolde; en ordentlig henviser derfor er til en egnet tøj på kroppen, nødvendigt at deres nydelse af sundhed. Desværre, en udtalelse er fremherskende i samfundet, at buddet barnet har naturligt en stor magt til at skabe varme og modstår kulde; og fra denne populære fejl er opstået de mest fatale resultater. Denne udtalelse er blevet meget styrket af den snigende måde hvor kolde opererer på rammen, de skadelige virkninger ikke er altid åbenbart under eller umiddelbart efter dets anvendelse, så det, men alt for ofte dødelig resultatet er spores tilbage til en forkert kilde, eller barnet synker under påvirkning af en ukendt årsag.

Generering varme i varmblodede dyr er på sit minimum ved fødslen, og øger successivt voksen alder; unge dyr, i stedet for at være varmere end voksne, er generelt en grad eller to koldere, og en del med deres varme mere let; Fakta, der ikke kan være alt for almindeligt kendt. De viser, hvordan absurd skal være tåbeligt ordning for “hærdning” forfatningen (som har været før nævnt), som inducerer forælder at styrte mørt og delikat barnet i koldt bad på alle årstider, og frit udsættes for kulde , skæring strømme af en østlig vind, med den letteste tøj.

De principper, som burde guide en forælder i tøj hendes spædbarn er som følger:

Materiale og mængden af tøj skal være som at bevare en tilstrækkelig andel af varme til kroppen, derfor er reguleret af sæsonen af året, og delikatesse eller styrken af barnets forfatning. I effektuering af dette, men skal overordnet vagt over for almindelige praksis omsluttende barnet i utallige folderne i varmt tøj og at holde det hele tiden begrænset til meget varme og tætte værelser; således kører ind i den modsatte ekstrem, som jeg netop nævnte: for intet tendens til så meget for at svække forfatningen, for at fremkalde sygdom, og gøre huden meget modtagelige for indtryk af kolde; og dermed til at fremstille disse meget lidelser, som den ledende hensigt at vogte.

I deres gøre bør de være således indrettet, at sætte nogen begrænsninger for de frie bevægelser af alle dele af barnets krop; og så løs og let at tillade de følelsesløse sved at have en gratis exit, i stedet for at være begrænset til og absorberes af tøj og holdt i kontakt med huden, indtil det giver anledning til irritation.

Deres kvalitet bør de sådan ikke at irritere de sarte hud af barnet. I vorden, derfor, flannel er snarere for groft, men er ønskeligt som barnet bliver ældre, da det giver en blid stimulering til huden, og fastholder sundhed.

I sin konstruktion, kjolen bør være så enkle at erkende tilværelsens hurtigt sat på, da dressing er irriterende at spædbarnet, får det til at græde, og spændende som meget mental irritation som det er i stand til at følelse. Pins bør helt undværes, deres anvendelse er farlige gennem skødesløshed af sygeplejersker, og selv de almindelige bevægelser barnet selv.

Tøjet skal ændres dagligt. Det er yderst befordrende for et godt helbred, der bør foretages en komplet ændring af kjole hver dag. Hvis dette ikke sker, vil, vask i en stor foranstaltning, mislykkes i dens objekt, især i forsikring af frihed fra hudsygdomme.

I barndommen.

—————-

Tøj af barnet skal have de samme egenskaber som i vorden. Det bør tillade due varme, være af sådanne materialer, som ikke irriterer huden, og så lavet om lejlighed ikke unaturligt konstriktion.

Med henvisning til behørig varme, det kan være godt igen at gentage, at for lidt tøj er ofte produktive af de mest pludselige anfald af aktiv sygdom; og at børn, der udsættes således med tyndt tøj i en så variable som vores klima er de hyppige emner af kryds og andre farlige kærlighed i luften-passager og lungerne. På den anden side, må det ikke glemmes, at også varmt tøj er en kilde til sygdommen, undertiden endog af de samme sygdomme, som har oprindelse i udsættelse for kulde, og ofte gør rammen mere modtagelige af indtryk af forkølelse, især af kold luft tages i lungerne. Regulere tøj, derefter, efter årstiden; genoptage vinter kjole tidligt; lægge det til side sent; for det er i foråret og efteråret, at omskiftelser i vores klima er størst og kongestiv og inflammatoriske klager mest almindelige.

Med hensyn til materiale (som blev før observeret), huden vil i denne alder bære flannel næste; og det er nu ikke kun passende, men nødvendig. Det kan være sat ud med fordel i løbet af natten, og bomuld måske erstattes i løbet af sommeren, flannel bliver genoptaget tidligt i efteråret. Hvis fra meget stor delikatesse af forfatning viser sig også irriterende for huden, fine bløde strømper vil generelt være let udholdt, og vil kraftigt conduce til bevarelse af sundhed.

Det er meget vigtigt, at tøj af drengen skal være udført således, at ingen begrænsninger skal sættes på bevægelser af kroppen eller lemmerne og heller ikke skadevoldende pres på hans talje eller brystet. Alle hans muskler bør have fuld frihed til at handle, som deres gratis motion fremmer både deres vækst og aktivitet, og dermed forsikrer regelmæssighed og effektivitet af flere funktioner som disse muskler er underdanig.

De gælder med lige kraft kjole pige; og heldigvis i barndommen, i det mindste skelnes ikke i denne sag mellem kønnene. Ikke så, men når pigen er ved at komme ud af denne periode af livet; et system af kjole er derefter vedtaget som har de mest skadelige virkninger for hendes helbred, og udviklingen af kroppen, beskæftigelse af stramme forbliver, som hindrer den frie og fulde handling af åndedrætsorganerne, er kun én af de mange restriktioner og skadevoldende praksis som i sidstnævnte år de er derfor dømt til at lide så alvorligt.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *